در رتبهبندی موضوعی جهانی(ISC)2023 از جمهوری اسلامی ایران ۴۳ دانشگاه حضور دارند که در حوزههای مختلف موضوعی حائز رتبه شدهاند و دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در این رتبه بندی در حوزه ریاضیات، مهندسی عمران و مهندسی مکانیک در فهرست دانشگاه های برتر دنیا قرار دارد.
دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)در حوزه موضوعی ریاضیات برای اولین بار در این رتبه بندی در فهرست دانشگاه های برتر دنیا قرار گرفت و در سال های گذشته در حوزه موضوعی عمران و مهندسی مکانیک نیز در فهرست دانشگاه های برتر دنیا قرار داشت.
مؤسسه ISC به عنوان مرجع رتبه بندی ملی دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی کشور، از سال 2018 در کنار رتبه بندی دانشگاه های داخلی، رتبهبندی دانشگاههای جهان را نیز آغاز کرد. رتبه بندیهای بین المللی ISC شامل رتبه بندی دانشگاه های جهان، دانشگاه های جهان اسلام، رتبه بندی دانشگاه های کشورهای عضو D8 و رتبه بندی موضوعی دانشگاه های جهان است.
اولین نسخه رتبهبندی موضوعی دانشگاههای جهان، با نام ISC World University Rankings by Subject در سال 2019 منتشر شده و امسال برای پنجمین سال پیاپی این رتبهبندی را انجام داده است. رئیس مؤسسه ISCدر مورد روششناسی رتبه بندی موضوعی جهانی ISCگفت: در رتبه بندی جهانی ISC براساس موضوع، از طرح تقسیم بندی سلسله مراتبی OECD استفاده شده است. در این طرح، کلیه حوزه های موضوعی در 6 رده اصلی و 42 زیر رده قرار می گیرند. 6 رده اصلی در این طرح عبارت از: علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی و دامپزشکی، علوم اجتماعی، علوم انسانی و هنر می باشد.
در رتبه بندی موضوعی ISC، دانشگاه های هدف به منظور رتبه بندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاه هایی می باشند که به لحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جزء 700 دانشگاه اول جهان باشند و در بازه زمانی سه ساله (2021-2019)، حداقل 150 مدرک در هر آن حوزه موضوعی منتشر کرده و در پایگاه InCites ثبت شده باشند. فاضل زاده خاطرنشان کرد: دانشگاه های اعلام شده در رتبه بندی در هر حوزه موضوعی در نهایت به صورت درهمکرد و نیز براساس قاره و کشور و... اعلام خواهند شد. رتبه بندی موضوعی ISC، بر اساس 3 معیار کلی پژوهش، فعالیت بین المللی و نوآوری انجام می گیرد که معیار پژوهش به دلیل اهمیتی که دارد، بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است.